Ahad, 1 Mei 2011

~superheroes~

Salam.. dalam mengenal erti kemanusiaan dan juga masa, terdetik hati aku ni tetibe terpikirkan tentang superhero yang menjadi pujaan hati ku dulu kala. so entry kali ini just nak post and sinopsis sikit tentang superhero yang xpenah wujud dalam alam nyata tapi wujud di dunia fantasi. Act terdetik ni atas dasar kebengangngan aku terhadap superheroes. nak tau lg lanjut, jom scroll bawah.

1st, I am number four. Superheroes atau pon alien dari planet lain stay kt bumi ni. Baru je diiktiraf jadi superhero. Anyway disebabkan die ni la kenape aku nak post ni. Muka, kacak dah, badan superb dah, yg lomahnye, aduhai, kenape la die degel nak mampos. Guardian suh duk umah, duk jela umah. Haih, bajet power sgt dah. Nak gak tunjuk power, sampai bergadaoh dengan guardian. Last2, orang yg jage kau jugak mati. Naseb bek la ko ade sibling2 yg lain. tau2 ade awek plak jd no. 6. haih......

2nd, labah2 lelaki. aku minat die ni sbb suit die mantop la. lagi2 dalam filem. pergh, nice gile. Dengan kebolehan swing sane, swing sini, memang terbaik kn. haha. Terima kasih la kt labah2 yg bg die ni power.. Spiderman, from neighborhood, gf marry jane, kerja photografer. yang xlogik, tah mcm ne la ko leh snap gmbr ko sndiri kn. pas2 kalo dlm dunia fantasi ni, ko ni pandai la juge, kenape la ko nk jd fotografer smbil kerja dengan orang yg xsuke spiderman ni. haih.


3rd, ultraman. most faveret time child dulu. meh chill la. Ultraman ni menjadi kegilaan aku mase zaman belom mumaiyiz. aku blh ingt suma name adik beradik ultra ni. korunk memg terbaik la. tanpa korunk, mungkin suram zaman childhood aku. bersuitkan merah puti, mate yg putih, sambil berlampukan didada. yeah.. Ultraman ni la yg melindungi Jepon, bukan bumi. die lindungi jepon je. arggghhhh. mase childhood, aku tertanya kenape la ko xmuncul kt malaysia ke... sedih tau. at last, patong ko je yg aku kumpul. and the best part, ko punye finishing memg best.. FIRE!!!



4th, Smallville and SUperman- dua2 ni samo jo. tp sebab smallville ni mase clark kent bodo2 dulu, tp bile dah besar pon still xpandai jugak. sangat digilai wanita2, mungkin sbb underwear diluar, berlengkapkan kain selimut merah dibelakng, and, baju saiz S yg kau pakai membuatkan ko nmpk sgt kacak. Walopon power ko nmpk hebat sangat dah, tp rupenye ade juge weakness. lemah ngn batu hijau or krptonite. ade je batu hijau 2, ko la paling lemah. pijak pon boleh mati agaknye. mengikot kisah hidup ko, ko bekerja di daily planet, jadi wartawan.. Kenape la ko xjadi polis kn. haha. neway pakcik aku peminat superman, tp die xminat smallville sebb dlm cite 2 calrk kent 2 telalu xpandai.haha. memg pon..terbang, lari laju dah, tapi pikr lembab.grrrrrr


kesimpulannya, producer yg mengwujudkan superhero ni, kenapela korunk membuatkan superhero ni nampak sgt stupid.suposely superhero ni la perlu menunjukan teladan yg baik kt para pengikot. sedih dah kecewa aku melihatkan superhero ni. Thank God that all this superhero never exist,.. As a normal human being, there's always a hope or wish for us to be more than a normal. Sometime when we looking back to the superhero that we have created, people will think.. " if i had that power...."hehe. kn?? so same2la kite "chill2" dengan dunia yang semakin penuh dengan pancaroba ni....thank you.. :)
~bye2

1 ulasan:

Lelaki ini berkata...

kau lupa peter petrelli dowhh