Isnin, 3 Oktober 2011

Semester break is over, Time to get serious...

~OLLa.
Whats up!! Mr. angelboy in the house. "fuuuhh" "cuti sudah habis bro.." Just like before, we begin our semester with higher expectation but, this time, I will make sure it will always stay there. No more game my man, no more playing. This time ain't no joke, do or die thing. So Reborn, good luck.
Go Reborn, go !!!

Ahad, 2 Oktober 2011

Top 5 I dream the most

Hye guys. How are you? doing great? Its been a while so just decided to post random idea that came up. So, hari ni just nak cerita mengenai lima tempat yang aku impikan dan harap aku boleh laksanakan.

First of all, the most important place, Kota Makkah. Ia ibarat sebuah negara bagi seluruh umat Islam. One day, for sure, I will go there and tunai haji and umrah. Insyaallah.


2nd is London. This common place is so famous since childhood lagi and when grew up, my favret football team, Chelsea homeside located at London. Hopefully...one day


The third one is,Rome, Italy.. Place with so much historic memories and stories. The building structure is the most interesting part of Rome. "Love it when watching movie that happened in Rome"


Yang keompek ( keempat) niagra falls. Yeah, Air terjun yang palik masyuk. Damn.. I just can't describe it.

Last but not least is Paris, France. City of Love baby. Want to make love, just go to paris. haha. Makcik saya dah pegi sana, so nanti senang, bawak je die, dia boleh jadi tourist guide. yeay!!

Rabu, 11 Mei 2011

Last Paper and Holiday

hari last paper aku tahun 2 sem 2 ni. haih. rupe2nye paper ni la dajal sikit. aduhai, den lomah la kalo bab circuit ni. tension, tension den. aduhai. Tah mengape, la electric ni bidang aku. I think, I should do something about it. Anyway, habis je paper ni. cuti. aku sgt xsbar nak balek. because..:
1) aku agak merindui family. Asyik termimpi pasal family je.
2) Guys and Gurls gua dah tunggu kt seremban untuk berjimba. yg nak ajak bergadoh pon dah tunggu.
3) Rumah ku syurga ku.

anyway I will still be missing all stuff kt Parit RAja ni. Sebab lame woo. 4 bulan. Anyway 4bulan ni la aku nak buat macam.. Antaranya:

1) Kerja, carik duit
2) Holiday
3) Carik balik instinct aku nak carik gf.

haha. aku agak kebingungan sikit yang pasal no.3 tu. Sebab lately ni, xda wanita dalam hidup ni. Takda perangsang langsung. haih. So to the ladies out there, watch out. hahaha.

The last is the things I gonna miss it:
1) UTHM
2) SRM
3) Friends
4) My rooms

Ahad, 8 Mei 2011

Anjakan Paradigma

Nama saya Muhammad Shafiq bin Muhammad Shukor, umur nak msuk 22yrs old. Still study kt uthm. haaaaaa. Act. today, aku banyak berfikir. I mean, thinking about something yg memberi kesan mendalam kt diri aku. Memangla tiap2 hari kite berfikirkan, tapi today just something more about myself. What I do now, why should i have to do this and dont... bla bla bla.

Straight to the point, I just dont want to be Mr. Hyde. Bile kite tengok something, pasti kite akan terpikir something yang memberi impak kt diri kita sendiri. For example.. "kenape la aku mcm ni..?" "kenape la aku buat semua ni..?" Bile aku tengok some of friend aku yg umur lebih tua dari aku, but lifestyle die different dengan aku. Sometime aku boleh ckap aku lebih matang daripada dia, but sometime, bile aku betol2 perhatikan kawan aku ni, aku tau die sebenarnye matang, tapi masih terikot dengan lifestyle die yang agak gile2..

For now, what I do know, my heart say thats enough, but i don't know how longer can it hold. hehe. I hope I can hold it. Anyway one thing for sure I do know is after this no more "tak ingat dunia" just chill out time.


Ahad, 1 Mei 2011

~superheroes~

Salam.. dalam mengenal erti kemanusiaan dan juga masa, terdetik hati aku ni tetibe terpikirkan tentang superhero yang menjadi pujaan hati ku dulu kala. so entry kali ini just nak post and sinopsis sikit tentang superhero yang xpenah wujud dalam alam nyata tapi wujud di dunia fantasi. Act terdetik ni atas dasar kebengangngan aku terhadap superheroes. nak tau lg lanjut, jom scroll bawah.

1st, I am number four. Superheroes atau pon alien dari planet lain stay kt bumi ni. Baru je diiktiraf jadi superhero. Anyway disebabkan die ni la kenape aku nak post ni. Muka, kacak dah, badan superb dah, yg lomahnye, aduhai, kenape la die degel nak mampos. Guardian suh duk umah, duk jela umah. Haih, bajet power sgt dah. Nak gak tunjuk power, sampai bergadaoh dengan guardian. Last2, orang yg jage kau jugak mati. Naseb bek la ko ade sibling2 yg lain. tau2 ade awek plak jd no. 6. haih......

2nd, labah2 lelaki. aku minat die ni sbb suit die mantop la. lagi2 dalam filem. pergh, nice gile. Dengan kebolehan swing sane, swing sini, memang terbaik kn. haha. Terima kasih la kt labah2 yg bg die ni power.. Spiderman, from neighborhood, gf marry jane, kerja photografer. yang xlogik, tah mcm ne la ko leh snap gmbr ko sndiri kn. pas2 kalo dlm dunia fantasi ni, ko ni pandai la juge, kenape la ko nk jd fotografer smbil kerja dengan orang yg xsuke spiderman ni. haih.


3rd, ultraman. most faveret time child dulu. meh chill la. Ultraman ni menjadi kegilaan aku mase zaman belom mumaiyiz. aku blh ingt suma name adik beradik ultra ni. korunk memg terbaik la. tanpa korunk, mungkin suram zaman childhood aku. bersuitkan merah puti, mate yg putih, sambil berlampukan didada. yeah.. Ultraman ni la yg melindungi Jepon, bukan bumi. die lindungi jepon je. arggghhhh. mase childhood, aku tertanya kenape la ko xmuncul kt malaysia ke... sedih tau. at last, patong ko je yg aku kumpul. and the best part, ko punye finishing memg best.. FIRE!!!



4th, Smallville and SUperman- dua2 ni samo jo. tp sebab smallville ni mase clark kent bodo2 dulu, tp bile dah besar pon still xpandai jugak. sangat digilai wanita2, mungkin sbb underwear diluar, berlengkapkan kain selimut merah dibelakng, and, baju saiz S yg kau pakai membuatkan ko nmpk sgt kacak. Walopon power ko nmpk hebat sangat dah, tp rupenye ade juge weakness. lemah ngn batu hijau or krptonite. ade je batu hijau 2, ko la paling lemah. pijak pon boleh mati agaknye. mengikot kisah hidup ko, ko bekerja di daily planet, jadi wartawan.. Kenape la ko xjadi polis kn. haha. neway pakcik aku peminat superman, tp die xminat smallville sebb dlm cite 2 calrk kent 2 telalu xpandai.haha. memg pon..terbang, lari laju dah, tapi pikr lembab.grrrrrr


kesimpulannya, producer yg mengwujudkan superhero ni, kenapela korunk membuatkan superhero ni nampak sgt stupid.suposely superhero ni la perlu menunjukan teladan yg baik kt para pengikot. sedih dah kecewa aku melihatkan superhero ni. Thank God that all this superhero never exist,.. As a normal human being, there's always a hope or wish for us to be more than a normal. Sometime when we looking back to the superhero that we have created, people will think.. " if i had that power...."hehe. kn?? so same2la kite "chill2" dengan dunia yang semakin penuh dengan pancaroba ni....thank you.. :)
~bye2

Khamis, 28 April 2011

~dreaming~


today, I just want to share what I have dream so far. pergh.. Act just nk kongsi lately ni, siapekah yg menjadi tatapan aku tapi hanya sekaday tatapan. check this out. I have my own reasons, why??

First, Irma Hasmie. Before this, die xbertudung, but now, she is, and she just look outstanding and sooo lovely. auw. Kecantikan itu semua anugerah Tuhan kn?? Bergantung kepada kita juga mcm ne untuk menghargai anugerah yang telah diberikan. to kak Irma, hope akan mcm ni sampai bile2. U just proved how beautiful muslimah with "tudung"


Second, Shazrina Azman @ Mizz Nina @ tunang Noh Hujan. She's one of female artist in Malaysia. Minat die sebab, tah la. haha. 1st memg la, she's super duper HOT but thats not the point. The point is, aku follow die kt twitter, and she's one of artis yang suke mengtwitt back fans die. Even sgt ramai, but die penah jugak reply one of my twitts.haha. Neway, mizz nina, hopefully, bila dah berjaya, don;t forget your fans and when you are married, prove that u also can be super good housewife. p/s noh hujan: congratulations.


Third, MADDI JANE.. this gurl is supersupersuper fantastic. Suara, die mantap giler babi. My faveret is when she sing "Price Tag".. damn. she's soooo cutre. haha. This one of hell talented girl. IDK if aku terlalu terikot or what,based on the views in the internet, just prove my theory rite, shes very very good. Hopefully kt Malaysia ade juge talent yang seperti ini. Mungkin die bakal menyayingi bieber. who's know. for sure, she's much much better singer compared with REbecca Black. Hahaha. Anyway, im looking forward to see the MJ in her singing carrier. G
ood Luck Girls.!!!
Last but not least, FL. woot woot. Be4 ni dah post pasl die, so xpyh la nk cite lebih2 lagi. Yet, she's still look gorgeous, and cute. tp mesti korunk tertanya kan kenape, aku beriye2 sgt pasal die ni, xdapela, gurls with scarf is soo much goodlike, then free hair.. no heart feeling, just based on my oppinions. anyway, just admire not as obsession.

That's all for today, Empat orang wanita yang aku suke "stalk" buat mase sekarang. To all women, just be yourself and people will notice the beauty of yourself. Just apperciate what you have, and don't showw off too much. hehehe.

~bye bye

Selasa, 26 April 2011

~since you been gone~`


" sekian lama, terpisah.. akhirnya bertemu, mengenang dosa, mengenang rindu,..." ade kene mengene ke? sorry guys lame xjumpe, lame xupdate. lately, sgt bussy, even bile xbusy pon, aku xda mood nk update. kah3. care cakap ni mcm aku byk gile pengikot kan. haha. anyway kali ini, aku xkan story by, just wanna post some random pictures since i was gone.. ok babes.

this what we call art. credit to fitri suhaimi.


this one pulak mase kami, S.R.M handle futsal tournament. memg best handle ni. walopon bertmbh gelap kulit muka ni, it was fun. .great job.


ini project digit and peranti aku. lebih kurang mcm thermometer. anyway plan berjalan lancar.lain mcm ketua aku ni which Kayot kobain.

this we called family xx bunkers. jangan tanya kenape name kami mcm 2, sebab kami memg giler. anyway, pic ini sgt cool. thanks guys.


ni ngn zam and lendot kt butik nike. Teman madihah beli kasot. just happened this evening, anyway, sory mady, gmbr u xda. ngenge...


nmpk kne berok dua ekor ni. ini suma ekoran buat assignment kenegaraan last minute. memg pulun habis wa ckp lu. sampai minah ni siap tido kt mamak. walopon penat, still dpt spend time ngn membe2 buat keje. terase rajin sgt.


ini bbq kt lumut, bersama seksyen 3 crew. memg best, gua lompat2 terjon air. best doe. sambil2 tungu hujan benti, lepak kt pondok ramai2. haha. nanti buat lagi ye mcm ni..


this what we do best. wah. ini eksplorasi biru kt tasek kenyir. sgt menghitamkan, tapi sgt best. penat dan menyeronokan.. tasik kenyir ni merupakan tempat faveret gua la.. yeah!!!


pengkalan gawi tasik kenyir.


siblings and family. haha. ade yg xda dlm gmbr ini juge, but still we are just like family. enjoy having them and working together. you guys sgt best...
~S.R.M~

last but not least wa nk post pasal mamat ni. Malaysia dilanda wabak bieber. memg hot stuff tol. aku xda lyn pon, tp lgu die terngiang2 dlm pale otak ni.."never say never.."neway... maddie jane g best.

Rabu, 23 Mac 2011

Promote!!!!

KEJOHANAN FUTSAL RAKAN MUDA UTHM

Kaki Futsal, meh la join kejohanan futsal rakan muda UTHM. Hadiah gempak, rugi xjoin. mari la ramai-ramai memriahkan kejohanan kali ini..



EKSPLORASI BIRU 2.

Lokasi: Tasik Kenyir
Untuk warga UTHM sahaja.
Berbagai aktiviti yang akan dijalankan. Jangan lambat.
It will be fun and amazing.!!

Ahad, 13 Mac 2011

Random Story.


Chill out yawww.. hye, apa kabar? baik? alhamdulillah..
so hari ni kite nak cite random je, sbb aku tgh ade mood nk update blog ni. so 1st ly yg terlintas aku nk ucapkan well done kt kawan baik aku dulu mase kcik2 dulu. salu main badminton same2. You are the best my fren, at last, ko pukul pon c Lin Dan tu. I'm so proud of u.


ko menang all eng, mcm menang world cup ko tau!!




ok, 2nd, dah lame dah benda ni kt sanubari aku, baru sekarang aku berani nak luahkan, haih... bukan la ape, mule2 aku tgk die ni biase je, tapi lame2.. haih, cair aku di buatnye bile tengok gambar FL ni. aduhai.. no offense ye FL, saya copy gmbar kamu. haha.. i2 pon kalo die perasan. (heheh) kenape la aku xpenah jumpe die ni kt matrix n9 dlu. same badge lak tu. natural la kan kalo tertarek kt die ni. tup tap, tau2 dah faymes dengan blog. wah!! letop.
anyway FL pesanan dari saya, semoga sukses ye dalam ape jua bidang dalam hidup kamu ye... (pesanan skema)

p/s: FL, jangan la comel sgt ye, boleh jatoh cinta tgk lame2...huuuu



dat's for today, i'll be back soon with more gossips and stories.. chow.
~xiexie

Ahad, 6 Mac 2011

~YoU~

~you was kind
~you was sweet
~you was adorable
~you was so cool
~you was generous

There's nothing can I compare you with my past, sorry if I put the blame on you, sorry if I had hurt you. Sine we met and know each other you have been my really good friend. But I crossed the line of our friendship that i shouldn't do it. The line which suppose to have feeling on each other. Hope you can get rid of me. I'm suppose not to hope and I know but I had too. Hoping that something wouldn't come true was useless. Yet I still have to face the effects for what I have done through a lot of emotion which the time you was not around me anymore. I know I have to do this. From now on, there will be a far distance between us and at the end of it, I will pray for your happiness cause you deserve it more than I do and of course you deserve a much better than me. Thank you for everything that you have done for me, and I will never forget about you as my really good "friend".. mmuuahh( kiss untuk dahi.)

Sabtu, 19 Februari 2011

Penat

Ye, saya penat ye. mcm2 penat2 ye. penat dengan ragam manusia. Aku pon penat nak jaga hati orang, sedangkan orang xjage hati aku. Aku xpernah persoalakan ape yg orang lain buat, tapi bile aku buat something, orang salah ertikan, persoalkan.. Ok. xpela. after this aku cube xkan susahkan orang lain. Yela, aku pon bukan kawan yang baik pon.. Bukan aku yg judge how good i am. Kalo ade orang anggap aku ni terok go on. Aku xhalang pon, Korunk boleh cakap la aku ni mcm ne pon. Aku sedar aku ni, aku xmampu nak miliki yg orang lain miliki. Aku xhebat, aku xkuat. Tapi aku dah ckup bersyukur ape yang aku dah ade and bile aku anggap korunk kawan, maknenye korunk kawan aku. bukan musuh aku. Kalo aku ni jnis kawan makan kawan, korunk leh buang aku dr senarai kawan korunk, sebab aku xboleh nak buat mcm 2.

~sekian

Jumaat, 18 Februari 2011

6 0f us...^_^


malas mau cite lebih2 jom kite kenat my best 5.
~atas permintaan cik talkinpumkin( arra nasir)

kenal mereka ni kt matrix xebnrnye. so thanks KMNS 0809. 1st of all aku knal minah ni dulu.

~name die zeety kenji.


umur: 50 tahun
asal : Jaybee.
Keistimewaan: cakap macm katun.

die ni la antara yg terawal aku knl kt matrix n9. yg terlekat di minda ni mase mule2 terduduk 1 meje kt OSC. die ni merangkap classmate aku juge. Die ni manje, die la yg bagi gelaran aku papa ni. HAish, aku ni dah la paling mude, tau2 je ade 5 kanak2 riang. seperti tetera diatas, die ade super power iaitu suara nya yg katun. hahaha. skrng die dah mula membesar, tapi skrnr yg aku tau die ade super power terbaru. Iaitu super loading( bhs kasar lembap) memg xleh buat pe.
hahah. Kenji, jaga diri ok, and semoga berbahagia.(^_*)

melalui kenji aku knal ngn awek cun ni
~anty nysa


umur: 51tahun
asal: T.I perak.
keitimewaan:orang lain mudah jatuh hati.

phewit, hahah. minah ni name die same cam ibu saya, hanisah, maybe sbb 2 kot mula rapat. Act knal die melalui kenji. Die ni merangkap roomate kenji kt KMNS, dan juga merangkap lecturemate aku. Die ni salu nk duduk sebelah aku dalam dewan kuliah. Habis lepas tu saya mula digossipkan dengan die.( ahh rimas nye).hahaha. (boleh percaye ke). nysa ni xlekang dengan senyuman, itu yg membuatkan superpower die paling bahaya. Orang udah jatuh hati. ( aku pon hampir2 kalah dengan die.. hahah). dulu salu gado dgn die, skrng xdah. sbb die la paling dah lame aku xjumpe. So i hope 2 c u soon anty, and semoga berbahagia juge.(*_^)

melalui anty aku knal awek sorunk ni
~arra nasir


umur: 52 tahun
asal: semenyih, kajang( now puchong)
superpower: mampu makan ape saje

gelaran nye arra.rasenye kenal die melalui kenji ngn anty. sbb dorunk satu block asrama. yeah, awek comel ni,. hmmm. time matrix dlu salu ngadu kt aku pasl boifren die je. haha.lupe dah sape bf die mase 2. neway, die ni byk ckp juge punye orang. tapi aku sgt suke mengacau jiwa raga die. hahaha. die ni pon same juge mcm anty, senyuman yg mebunuh, tapi kadng2 xikhlas. haha, tp istimewa nye die, mampu makan ape saje, yeah. dats y die "comel"hehe.. ara. thnks sbb pemintaan anda ye.and nk pesan, jaga diri kmu and jgn tension2 k. semoge berbahgie juge. (^_*)

and then bdk cik molek ni
~lanna


asal: muo johor
umur 48 tahun
superpower: mampu bercakap tanpa henti selama 60 minit.

jgn mrh ye lanna, gurau2 je. awek kcik molek ni, mule betol2 knal rase mse 1st gathering. hehe. time 2 bru knal hati budi la. and then y shes part of us. kt matrix xknal sgt sbb jarang jumpe, tp salu jumpe lpas matrix. kecik je mlaysia ni. sgt baek dan caring giler babi. penuh dengna cerite dan mampu membuat anda tersenyum dengan lagatnye. die ni la paling rajin nk jumpe aku,( terharu tau ). superpowernye membuatkan die istimewa, hehe, anda xkan speechless kalo dengan die, and die sgt frenly. Lanna semoga berbahagie juge. jadi budak yg baik ok. (^_*)

lastly ,lelaki
~mael


umur: 53 tahun
asal: kedah
superpower: super cool

mael ni pon ex kmns juge, tp xrapat dgn die kt matrix. die ni mcm pelik jugak la. nk tau knp, kt matrix dulu die ni lepak ngn bdk2 nakal jugak, tapi die la yg paling baik. haha, aku pelik jugak la mcm ne die boleh ngam, dats y la die super cool. mampu ngam ngn sape saje. die ni jnis xbyk ckp, ri2 aku baru terjumpe die dan insan tersayang di k.l cntral. haha. dah lame jugak xjumpe die.( tau2 dah ade awek) pergh. haha.. ouhye, mael ni juge mase 1st gather dlu. haaa. sjak dr 2 la kiteorunk mule lepak same.. so mael, jage diri anda dan insan tersayang anda ye.semoga berbahagia.hohoho (8_8)

~penat la type ni. anyway persamaan mereka semua diatas masing dah ade bf and gf. woot2.. so lepas ni aku dah leh join click dorunk la. (T_T) xpe, aku ni yg gentle dan cool lagi macho, sgt hepi dgn mereka semua. soo korunk suma jage diri ye. nanti jumpe k, kite jimba2. hahaha
( semua dah besarkan, )

~love u all

Rabu, 16 Februari 2011

Latest

nak gelak je bace blog orang lain. anyway, kepade semua yang bace, ape yg saya post ni xda kene mengene sama ada yg hidup atau yang mati. kalau ade terkene pon maybe secare xsengaje. hehehe

anyway now, sy tgk ramai yang tengah bahagia. terase mcm nk wat kisah cinta lagi la..sooo, secare spontan mari kite same2 kupas lagat2 pasangan yang tengah bercinta mahupon "kawan sesama kawan" yg tgah bahagia.

case no.1

actually xtau sgt kish cintanya, tapikan saje je la nk gossip2 kt sni. Si gadis ni comel orangnya.. Dulu die rapat dgn si RBN, tp skrng xrapat dah but gadis ni rapat dengan kawan si RBN ni. Name mamat MTO.. Si RBN ni tau la si dua ni rapat and dsbbkan gentlenye si RBN ni, die pon xnk rapat sgt dgn Si gadis ni yela, takot t ade kawan terasekan tp disebabkan tindakannye, si RBN ni dilabel SOMBONG. xpela, aslong die tau die xbesalah.. tapi,.... apakan daya,. tuptap. rupenye si gadis ni dah ade BF dah rupenye. melepas la si MTO ni. . tapi se poyo mane pon die, hati si MTO ni separuh masak. Die xdala bedendam, tapi dah xda jodohkan. nk wt mcm ne. hehe.. harapkan la si Gadis tu bahagia ok. no hal. Frens till end. Thats matter. Yang penting masing2 hepy ok.

case no.2

al kisah tentang psngn yg tgh bahagia. memg nampak la hepy. indah je semua. lagi2 kan skrang technology dh maju.. intenet ade, boleh fb sana sni, boleh ym sini sana, boleh gtalk mane2, boleh webcam gitu kalau susah nak jumpe. memg byk terjadi dhdapan mataku, yela. tgh bercintakan. ade yg 24hrs(tido pon) webcam, ade yg bace blog nak lepas rindu, ade yg tgk gambar. alaaaahai... gasak la korunk ye, tapi berpada2 la kalo nk becinta. dari pengalaman aku sendiri jugak, memg indah bercinta, tapi jangan sampai derita.. ini general utuk semua orang.

p/s: biala bercinta biar satu, tapi ingat jangan lupa kawan yg lebih dari satu. bukan "bisa hati terluka putus cinta lebih dalam dari terkena duri bunga ros"( xda kene mengene pon, jgn amik hati miszblackrose..=).. jangan dah terhantuk baru nk tergadah.

~ to all my fwens out there, post yang aku post ni bukan la cerita yang saje untuk dicanang2kan.
hanya utnuk pedoman bersama. yg keruh kita buangkan,yang jernih kite ambil.. " Hidup xsalunya indah, tapi esok masih ade.."


Isnin, 14 Februari 2011

Inilah Kehidupan

Hye u ols.(gedik giler)
to bloggers suma juge, ni baru ade mood nk post blog. hahaha
anyway, hari ni kite borak2 kosong jela.

Lately ni hidup aku pon dah seperti sediakala, and aku pon xtau ape yg aku nak. Sekejap mood aku happy, and then tetibe je boleh berubah mood. xtau la kenape mcm ni. "Jasad ku bernyawa,tapi jiwa ku hilang"...

Bile aku rapat dengan someone, aku xtau ape yang aku nak dari dia. Aku xtreat die baik2, dgn harapan aku ni dibenci, tp at the same time aku memg care pasl die. Aku harap die dapat hidup bahagia, sebb aku xsuke merosakan kebahagiaan orang lain. Kalau die boleh lebih bahagia tanpa aku, ape salahnyakan. Itu jela harapan yang aku boleh tunaikan. Setiap tingkah laku kita pasti ade akibatnya.

Ibarat bunga ros, walaupun lawa mcm ne bunga tu, ia tetap berduri..
bukan salah bunga tu, tapi ia hanya melindungi dirinya sendiri.

Bila kita lihat matahari terbit, kita pasti akan melihat ia terbenam,
dan bulan xselalunya menerangi malam, ade masenye bulan itu sendiri bergelap.

Angin xselalunya kencang, kadangkala ia sepoi2 bahasa,
dan hujan yang turun dengan lebatnya, pasti akan berhenti dan matahari akan mula menyinar semula..



Rabu, 26 Januari 2011

Maybe, not me

I have did what exactly me heart told me to do,
=( Maybe it just not me. I'm sorry for everything,
You are a really good friend of mine and very
understanding, calm and cool. Thats why, I have
fall into you, and for the sake of my own desire,
I'm hoping that the same thing happens to you but
I don't think you so. I mean you having the same
as mine.

I'm hoping too much but I don't want to,
I hate when such things happened.
Every single day, I can't even stop
thinking about you and I'm hoping
that I can move on one day.

" Maybe, not me..."

Isnin, 24 Januari 2011

The Rise of The Blues.


Entry kali ni just nak story pasal my faveret football team.
CHELSEA.

Evendoe, aku start chelsea since mourinho masuk coaching Chelsea, but untill now, even ancelotti coaching, aku still The Blues ok. Xkesah korunk nak cakap ape, menang kalah, Im proud to wear blue.

Early season Chelsea was unstoppable, but middle season, ade drop. Aku sgt kecewa, tapi aku pasti chelsea akan bangkit semula and this few week, they have prove me right!! Yeay!!! So hopefully this will go on and dont worry guys, aku akan sentiasa menyokong and bukan aku je, All the blues around the world will always be at your back to support you all.

Go chelsea!,we still have chance to clain what we had claim last season. SO dont stop, 2 cups ahead ok. Barclays and Champion League Cup just wait.

Nelly - Just A Dream

Ahad, 23 Januari 2011

GF - BF, ADAKAH HANYA SEKADAR TITLE????


Hye folks. Yeah, today just nk share tentang TITLE GF-BF??? BTW, to couple di luar sane, take note, and yg bercadang pon cube kite selami same2.

Merujuk kepada tajuk di atas, so kite ade beberapa situasi.


1st- Dua insan ini (guy&gurl) yg syg each other ni, but, mereka ni xdeclare. Macam mane 2ye. Susahkan. BTW in relationship mostly dorunk mst ada masalah pon, just pham2 la kan, bile xdeclare of coz la dalam RULES couple, guy&girl ni xda hak atas diri masing2 kan. Benda sebegini yang acap kali menjadi tajok pergadohan walaupon mereka saling sayang menyayangi. BTW, both them sangat selesa berada di samping masing2. Guy 2 sgt syg kt gurl 2 and gurl 2 sgt suke bile berada dgn guy 2. hmmmm

2nd- Yang kali ini pulak, kes lain skit, Pada mulenye guy and gurl ini pule, mereka hanaya berkawan. But, lama kelamaan, tanpa disengajakan mereka telah memulakan bibit percintaan mereka, Tapi yang masalahnya ialah gurl ni dah ade boipren. Pada mulanye gurl ni setia, tapi ianya mula menjadi tanda tny setelah bertemu dgn guy. Memang la kite boleh katakan,(
"ape teroknye perempuan 2, dah ade bf still crik laen"), tapi kite takleh salahkan hati dan perasaan. Perasaan boleh berubah, dan perasaan xleh dipakse. kn2?? Sush jugak mcm ni..

3rd- yang ke3, kes yg lebih kurang same ngn 2nd, tp lain skit je,. Guy ni dah ade gf, but at the same time, die mula menjalinkan silaturrahin dengan gurl ni. Setelah mereka menjalinkan ikatan mesra sesama, berputiknya bibit cinta. wah2... and yg bestnye, gurl ni tau yang guy ni ade gf. gurl ni xkesah pon. hebat tol. Tapi mcm ne la pulak kalo si gf guy tu dapat tau!!? masak2.. haih. Masing2 dah besar, pandai pikir baik dan buruk kan. susah betoi habaq hang. Samapi kini, mereka masih underground scene.( cube pahamkan ape mksd underground scene) bukan band underground ok!!

4th- haaa. ini jauh beza, guy and gurl ni, mule2nye rapat, and later dah mcm ade pape, i mean scandal la katekan. Bibit scandalous mereka ni berlanjutan lamanya. tetapi yang menjadi masalah ialah perantaraan umur mereka. hmmmm. umur mereka berbeza, tapi xdala sampai 10thun++ (mcm datok K and CT).Nak disambungkan, rupe2nye yg si gurl ni dah ade orang dtg merisik, dan yang menjadi masalahnya, setelah sekian lama, barula si guy ni tau, yg ade orng merisik si gurl ni. Panas la membe kan. Berlanjutan sehingga mcm2 berlaku. Si guy ni memang sayang habes kt gurl ni, and bak kate si gurl ni, die pon sayang habes kt si guy ni, Tapi die ikot ckp mak die kalo ade orng dtg merisik, die terima je keputusan mak die( untuk gurl ). Tahla kalo syg, tunjuk la effort, tp xnmpk, and now bukan zaman typical malay. Boleh je bertoleransi dengan mak kn.. hmmmm
Nampak kan rakan2 situasi kite pada kali ini. Same2 la kite renungkan. Pesanan saya, jaga diri baek2 je. Jangan culture shock, pastu buat perangai xsenonoh. nanti suma orng xnk ngaku kawan. Jadi matang dan tau mane yg baek dan buruk, jgn jadi BODOH.Ok.
~xie xie

Rabu, 19 Januari 2011

I hate it.

entry kali ni, saya just nk express kan ape yg terpendam di hati sekian lama ini.
T____T

I hate it, kenapa tetibe life aku ni rase sangat suck. Aku benci surrounding aku, kawan pon aku dh xboleh percaya tapi bukan la semua. Lately ni aku cepat sgt marah, tapi aku tahan je. Aku xsuke dengan keadaan aku. Kalau la di beri peluang, aku nak tumbuk orang puas2. Aku sangat benci dan xsuke. Kepada sesiapa, kalau xsuke aku, aku xtahu ape salah aku kt korunk. Kalau x puas hati, cakap la terus terang dengan aku, selama ni aku xpnah nk cuba sakitkan sesiapa. Kenapa la jadi mcm ni. Ape salah aku, and yet, to all yg underestimate me, yet I will prove to all of you. Maybe sekarang ko tgk aku sebelah mata, but later we will see sape yang akan pandang sebelah mata. Aku xtujukan pada sesiapa, sebab ini luahan isi hati aku.
Dont worry ok, from now on, memang aku akan slow sem ini. I need my own space. Sorry for everything. I miss all my old fren, my buddies, ex kmns B5, my bff, seriesly I miss you all.

p.s aku xsangka hidup di universiti ni rumit.

~xie xie